Mediapolis Tampere

fi
Menu

Mediapolis Business Breakfast 14.2.

Takaisin uutislistaukseen

14.2.2014 10:00

Ystävänpäivän business breakfast pärähti käyntiin aktiivisella puheensorinalla kahvikupposen ääressä. Allekirjoittanut hieman sähläsi teepannun kanssa ja onnistui polttamaan kätensä, mutta se viimeistään herätti aamun ohjelmaan.

Auditoriossa Lasse Paananen avasi aamun ja johdatteli täysinäisen auditorion aamun teemaan: simulaatio- ja virtuaaliteknologiaan.

Ensimmäisenä vuoron sai 35 vuotta pelibisneksessä mukana ollut Insta Skills, jonka palvelukonsepti simuloi erilaisia häiriö- ja poikkeustilanteita virtuaaliteknologiaa ja pelillisyyttä hyödyntäen.

Seuraavaksi lavalle siirtyi valmennusyhtiö Tieturi, ”yrityspelin puuttuva nappula”. Tieturi haluaa tuoda pelillistämisen myös valmennuksiin ja työelämään; sama malli kun toimii lasten motivoinnissa, miksi ei aikuisillakin?

Päivän työpajaosioon yleisön puolestaan johdatteli oivallusoppimiseen ja pelillistämiseen keskittyvä PragmatIQ. Neljään eri ryhmään jaettu porukka sai tehtävän valita joukostaan kolme edustajaa, jotka tulisivat pelaamaan liiketoimintaosaamisen simulaatiopeliä iPad-alustalla. Ohjevideo johdatteli pelaajat simulaation saloihin ja sitten oli vuoro pelata ja haastaa itse peli sekä muut ryhmät. Onnea matkaan!

Osallistujien tuli tehdä suunnitelma kuvitteellisen ”Electropax” -yrityksen uudistamiselle. Miten simulaatio sujui, mitä bisnesaamiainen muuten piti sisällään? Hyvä kysymys. Pidä huoli, että varaat paikkasi vähintään seuraavalle Mediapolis Business Breakfastille ja pysyt kärryillä viimeisimmistä innovaatioista ja kuumimmista puheenaiheista.

Työelämän ”pelikenttä” laajenee jatkuvalla syötöllä ja on tärkeää huomioida, että myös median uudenlaiset hyödyntämismahdollisuudet lisääntyvät samaa tahtia. Tänäänkin opimme, että pelit integroituvat saumattomasti myös työelämän tarjoamiin haasteisiin ja tarjoavat siten arvokkaan työkalun vaikkapa bisneskäyttöön. Tätä pohtiessa on hyvä jatkaa taas kohti viikonloppua.

Mukavaa ystävänpäivää kaikille!

Teksti ja kuva: Essi Kannelkoski, viestintäsuunnittelija (TAMK)

Tagit:,
Takaisin ylös