Mediapolis Tampere

fi
Menu

Tampereen yliopiston tutkimustoimintaa Mediapoliksen kampukselle

Takaisin uutislistaukseen

9.5.2014 10:25

Tampereen yliopiston Informaatiotieteiden yksikkö (SIS) sekä Viestinnän, median ja teatterin yksikkö (CMT) aloittavat yhteistyön Mediapoliksen kanssa syksyllä 2014. Molemmat yksiköt sijoittavat kampuksen alueelle uuteen mediaan ja informaatioteknologiaan liittyvää tutkimus- ja kehitystyötään. Tampereen yliopistolle Mediapolis tarjoaa mielenkiintoisen ympäristön ennakoida median ja uuden teknologia suhteessa tapahtuvia muutoksia sekä jalkauttaa tutkimushankkeiden tuloksia median eri kentille.

CMT kohdistaa Mediapolikseen osia tutkimuskeskustensa, Tutkivan teatterityön keskuksen T7:n sekä Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksen COMETin, toiminnasta. CMT ja SIS ovat aikaisemminkin tehneet yhteistyötä hanketasolla. Esimerkiksi T7:n hallinnoima virtuaaliesiintymiseen keskittyvä Vimma-hanke ja SIS:n tutkimuskeskus TAUCHI ovat tutkineet käyttäjälähtöisen teknologian ulottuvuuksia yhteisissä tutkimusjaksoissa.

Jo ennen Mediapolikseen siirtymistä Tekesin rahoittama Vimma-hanke on myös tehnyt liikkeentunnistusteknologiaan liittyvää kehitysyhteistyötä Ylen ja teatterityön tutkinto-ohjelman Nätyn kanssa. COMETin hankkeista yhteyksiä Mediapolikseen rakentaa Suomen Akatemian rahoittama Broadcasting in the Post-Broadcast Era ‑projekti. Sen tutkimuksen tavoitteena on kuvata ja analysoida yleisradiotoiminnan mahdollisuuksia ja sovellutuksia verkkoviestinnän hallitsemassa poliittisessa ja teknologiaympäristössä.

Linkkejä:

 

Lisätietoja:

Jaakko Lenni-Taattola
Projektikoordinaattori
Vimma-hanke (T7/CMT)

+358 50 318 6879
jaakko.lenni-taattola@uta.fi

Takaisin ylös