Mediapolis Tampere

fi
Menu

Motion Capture -studio Mediapolikseen?

Takaisin uutislistaukseen

21.6.2014 20:50

Nähdäänkö Mediapoliksessa jatkossa kaupallisesti toimiva, liikkeenkaappaukseen erikoistunut studio?

Yle, Apex Games ja tamperelainen trikkausryhmä Unito testasivat toukokuun lopulla liikkeenkaappausta eli Motion Capture -menetelmää Ylen studiolla.

Liikkeenkaappaus tarkoittaa esim. ihmisten tai esineiden liikkeiden tallentamista digitaaliseen muotoon. Sillä voi tutkia tai luoda liikettä 3D-malleille. Menetelmällä voi saada animaatiohahmosta hyvinkin realistisen.

Lähinnä peleistä tunnettua tekniikkaa voidaan soveltaa myös teollisuuteen, terveydenhuoltoon ja urheiluun. Nyt eri tahot etsivät Tampereella yhdessä vastausta kysymykseen, kannattaisiko alan studion perustaminen.

– ”Mocapin” ympärille kokoontui yritysten ja yliopiston edustajia ensimmäinen kerran viime marraskuun lopulla. Nyt etsimme esimerkiksi Apexin ja Akun tehtaan kanssa vastausta, voisiko studio olla Mediapoliksessa, sanoo Mediapoliksen projektipäällikkö Jan Kolkkinen.

– Vaikka olemme edelleen suunnitteluvaiheessa on signaaleja, jotka kehottavat, että aika on nyt. On myös asiakkaita, jotka etsivät juuri tällaista studiota. Konkreettiset askeleet ovat aivan kulman takana, sanoo Apex Gamesin toimitusjohtaja Mikko Karsisto.

Takaisin ylös