Mediapolis Tampere

fi
Menu

Galaxin Soundissa opiskelijat työskentelevät konkareiden kanssa

Takaisin uutislistaukseen

3.10.2014 09:24

TAMKin opiskelijat ovat päässeet tekemään yhteistyössä Ylen kanssa Galaxin Soundi-ohjelmaa. Ohjelmassa opiskelijat pääsevät ammattilaisten opastuksessa tutustumaan monikameratuotantoon.

– TAMKin TV-koulutus on tehnyt Ylen kanssa yhteistyötä jo vuosia. Galaxi-yhteistyökin alkoi ensin pienistä projekteista, mutta kun ne onnistuivat hyvin, yhteistyötä laajennettiin vuoden 2012 tienoilla, kertoo TAMKin koulutuspäällikkö Pertti Näränen.

– Opiskelijat olivat tehneet meille jo hienon inserttisarjan ja halusimme jatkaa yhteistyötä. Näin syntyi ajatus koululaisten bändikisasta monikameratoteutuksena, kertoo Galaxin Soundin ohjaaja Tiina Santaharju.

 

Monipuolisia tehtäviä ammattilaisten opastuksessa

Konsepti kehitettiin yhdessä Ylen, opettajien ja opiskelijoiden kanssa.

– Alusta lähtien ajatuksena oli tehdä jotain, johon kumpikaan osapuoli ei yksin pysty ja joka tarjoaisi riittävästi oppimismahdollisuuksia jopa 50 opiskelijan ryhmälle, Näränen jatkaa.

Opiskelijat ovat olleet mukana ohjelman teossa alusta lähtien ja päässeet tekemään töitä monipuolisesti. Ainoastaan finaalilähetys ja jälkityöt on hoidettu pelkästään ammattilaisvoimin.

– Opiskelijat tekivät ohjelmaan grafiikan, tunnusmusiikin, bändi-insertit ja tarinavideot sekä osallistuivat ohjelman suunnitteluun ja hoitivat tapahtumatuotannon järjestelyt, kertoo Santaharju.

 

Ylen kehitystuottaja Ilmari Huttu-Hiltusen mukaan opiskelijoiden kanssa toimiminen on innostavaa.

– Monet saavat projektissa mahdollisesti ensikosketuksensa tv-tuotantoon yhdessä alan konkareiden kanssa. Me Ylellä pyrimme antamaan heille kattavan kuvan televisiotyöskentelystä monikameratekniikalla ja hyvän kokonaiskuvan sisällöntuotannosta, Huttu-Hiltunen jatkaa.

 

Alan ammattilaiset ovat myös voineet toimia opiskelijoiden tutoreina yhteistyön aikana.

– Tilaisuus tehdä oikeaa televisiosisältöä motivoi opiskelijoita enemmän kuin pelkkä harjoittelu, kertoo Näränen.

 

Yhteistyötä kannattaa jatkaa

Opiskelijoiden mielipide on otettu tarkasti huomioon, sillä heidän suhtautumistaan yhteistyöhön on selvitetty kyselyin. Opiskelijat ovat olleet innoissaan oppimisen määrästä ja laadusta, vaikka työmäärä on välillä ollut suuri. Ylen ammattilaisilta saamaansa ohjaukseen opiskelijat ovat Näräsen mukaan olleet erittäin tyytyväisiä.

Opiskelijoiden ja Ylen yhteistyö jatkuu taas Galaxin Soundin kolmannen tuotantokauden merkeissä.

– Varsinainen tuotanto eli livetaltiointi tapahtuu Mediapoliksessa ensi vuoden tammikuussa, tarkentaa Santaharju.

 

Näräsen mukaan Ylen ja TAMKin yhteistyö jatkuu ja kehittyy tulevaisuudessa varmasti eikä Galaxin Soundi jää ainoaksi yhteistyöprojektiksi.

– Harkitsemme vuosi kerrallaan mitä uutta ja hienoa voitaisiin yhdessä tehdä. Usean kymmenen innokkaan, jo elokuva-ilmaisua osaavan opiskelijan joukolla saa jo paljon aikaan.

Takaisin ylös