Mediapolis Tampere

fi
Menu

Opiskelijat ja yritykset kohtaavat Mediapoliksessa

Takaisin uutislistaukseen

3.10.2014 09:25

Mediapolis toimii media-alan opiskelijoiden ja yritysten kohtaamispaikkana. Kampukselle pian muuttavat opiskelijat ja yritykset aloittavat rinnakkaiselonsa lokakuun aikana. TAMKin koulutusjohtaja Kai Salosen mukaan opiskelijat ovat syystä innoissaan: muutto Mediapolikseen tuo opiskelijoille paljon uusia mahdollisuuksia.

– Opiskelijat hyötyvät yhteistoiminnasta yritysten kanssa. Harjoittelujen, opinnäytetöiden ja opintojaksojen kautta he pääsevät tekemään yhteistyötä ammattilaisten kanssa ja saavat jalkaa ovenväliin eri yrityksiin. Tällä on tulevaisuuden työllistymisen kannalta erittäin suuri merkitys, Salonen painottaa.

Yksi Mediapoliksen tavoitteista onkin tuottaa uutta liiketoimintaa ja täysin uudenlaista media-alan työllisyyttä Pirkanmaan alueelle.

Yritykset voivat puolestaan hyötyä opiskelijoista Salosen mukaan etenkin uusien toimintatapojen kehittämisessä.

– Korkeakoulumaailmassa voidaan kokeilla aivan uusia toiminta- ja tuotantotapoja riskittömässä ympäristössä. Liike-elämässä riskinottokykyä ei nykyisin juuri ole, mutta nyt yritykset pääsevät kehittämään uutta yhdessä opiskelijoiden kanssa esimerkiksi harjoitteluiden ja opinnäytetöiden kautta.

 

Lyhyt välimatka auttaa verkostoitumista

Kampusvastaava Saara Eskolan mukaan opiskelijoiden ja yritysten lyhyt välimatka tukee yhteistyötä.

– Koska yritykset ja opiskelijat ovat samassa talossa, tarpeen vaatiessa apua on nopeasti saatavilla, puolin ja toisin.

Eskola kertoo, että yritysten ja opiskelijoiden yhteistyötä tuetaan myös esimerkiksi erilaisilla verkostoitumistapahtumilla.

– Yhteistyötä voidaan kehittää esimerkiksi yhteisen työnhakukanavan tai CV-pankin avulla.

Yritysyhteistyön lisäksi opiskelijat pääsevät Mediapoliksessa hyödyntämään myös Ylen ja Akun Tehtaan osaamista ja kalustoa. Aiemmin pelkästään Ylen saatavilla olleet palvelut avautuvat myös Mediapoliksen yrityksille ja opiskelijoille. Esimerkiksi studiot, rekvisiitta, lavastamo ja puvustamo ovat jatkossa käytettävissä erilaisiin projekteihin.

Takaisin ylös