Mediapolis Tampere

en fi
eng Menu

Radio Yle Tampere muutti Mediapolikseen

Takaisin uutislistaukseen

29.9.2015 19:15

Mediapoliksessa on Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan hermokeskus,  jonne on muuttanut nyt myös radio Yle Tampere. Ylen alueellisten tv-uutisten juontaminen ja lähettäminen keskitetään syksyn mittaan Mediapolikseen lukuun ottamatta Uudenmaan Uutisia ja saamenkielisiä uutisia. Itse uutiset tehdään edelleen alueilla. Tässä yhteydessä mm. Pirkanmaa saa omat tv-uutiset.

”Pirkanmaan omat tv-uutiset on vuosien haave, joka nyt toteutuu”, iloitsee Yle Pirkanmaan päällikkö Sinikka Tuomi. ”Tarkoitus on aloittaa marraskuussa. Vaikka Hämeen Uutiset ovat palvelleet yleisöämme hyvin, antaa oma uutislähetys meille mahdollisuuden keskittyä toisella tavalla nimenomaan Tampereen talousalueen ja Pirkanmaan asioihin.”

Aluetoimitukset ovat Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan kovinta ydintä. ”Asiat näyttävät ja tuntuvat kovin erilaisilta eri puolilla Suomea. Siksi on tärkeää, että Yle on läsnä kaikkialla Suomessa. Juuri tätä läsnäoloa vahvistetaan nyt Tampereella”, kertoo Tuomi.

Mediapoliksessa tehdään Tampereen Radion lisäksi Yle Uutisia ja ajankohtaisaiheita alueelle ja valtakuntaan, Ajankohtaista kakkosta ja A2-teemailtoja sekä juonnetaan ja lähetetään Ylen alueellisia tv-uutisia ympäri maata.

Ylen uusi uutis- ja ajankohtaistoiminnan hermokeskus on heti Mediapoliksen aulassa, jonka yleisölle avoimesta kahviosta aukeaa näkymä noin 50 journalistin toimitukseen.

Takaisin ylös