Mediapolis Tampere

en fi
eng Menu

Suomeen on nyt perustettu luovan teollisuuden pääomarahasto

Takaisin uutislistaukseen

11.9.2015 09:06

IPR.VC Fund I aloittaa toimintansa 13 M€:n pääomalla

Suomeen on perustettu uusi suomalaisiin digitaalisiin sisältöihin sijoittava rahasto, IPR.VC Fund I. Rahasto sijoittaa pääosin suomalaisiin digitaalisten sisältöjen yrityksiin, jotka tuottavat tv-ohjelmia, elokuvia, pelejä, animaatioita, internet- ja mobiilisisältöjä, musiikkia tai muuta lisensoitavaa mediasisältöä.

IPR.VC on yksityinen pääomarahasto, jonka pääomasitoumusten määrä toiminnan alkaessa on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Rahastoa voidaan kasvattaa 20 M€ kokoon vuoden kuluessa aloittamisesta.

IPR.VC Fund I Ky -pääomarahaston ovat perustaneet median ja pääomasijoittamisen kokeneet ammattilaiset Timo Argillander, Tanu-Matti Tuominen ja Jarkko Virtanen. Rahaston sijoittajina on eläkelaitoksia, perheomisteisia sijoitusyhtiöitä, teollisia sijoittajia ja Suomen valtion omistama Tekes Pääomasijoitus Oy sekä rahaston managerit.

IPR.VC:n tavoitteena on synnyttää mediasisältöjen aineettomiin oikeuksiin pohjautuvia kansainvälisiä menestystarinoita Suomeen sekä osoittaa, että mediasisältöjen aineettomiin oikeuksiin kannattaa sijoittaa. Kohdeyhtiöiden tuotteet ovat monistettavia mediatuotteita, joita käytetään ja esitetään erilaisilla alustoilla mobiililaitteista jättinäyttöihin.

Rahaston tuotot tulevat yritysten exit-tuottojen lisäksi tuotteiden myynnin rojaltituotoista, mikä merkitsee perinteistä pääomasijoitusrahastoa nopeampaa pääomien kiertoa ja parempaa sijoitusten tuottoa.

Takaisin ylös