Mediapolis Tampere

fi
Menu

Satukustannuksen perinteinen Miina ja Manu -kuvakirja kokeilee uuden digitodellisuuden mahdollisuuksia

Takaisin uutislistaukseen

14.4.2016 09:11

Miina ja Manu uuden jäljillä:
Kuvakirjan sivut eläviksi ja kirjat kiinaksi

Satukustannuksen perinteinen Miina ja Manu -kuvakirja kokeilee uuden digitodellisuuden mahdollisuuksia. Painotuoreen Pääkaupungissa-kirjan sivuilta saa nyt avattua ääntä, animaatiota ja videokuvaa.

Miina ja Manu sekä Heikki Hiiri lähtevät pääkaupunkiin. Sekä kirjan päähenkilöitä että tarinan lukijoita odottavat yllätykset jo Helsingin päärautatieasemalla. Siellä perinteinen kuvakirja muuttuu eläväksi kuvaksi ja ääneksi. Siihen tarvitaan vain lukijan mobiiliin tai padiin ladattava ilmainen sovellus.

Kirjassa ystävykset vierailevat Heurekassa, Luonnontieteellisessä museossa, Korkeasaaressa ja Linnanmäellä. Samalla he tutustuvat pääkaupungin mielenkiintoisiin kulkuneuvoihin: raitiovaunuun, Korkeasaaren lauttaan ja paikallisjunaan. Muun muassa Heurekan vaijerilla kulkeva polkupyörä ja Linnanmäen vuoristorata muuttuvat kirjan sivuilla jännittäväksi animaatioksi, joka nappaa pienen lukijan kanssamatkustajaksi.

Miina ja Manu ovat ensimmäisten joukossa testaamassa kotimaisen lastenkirjallisuuden nk. lisättyä todellisuutta (augmented reality/AR). Kirja on toteutettu yhteistyössä Aarmark Oy:n ja Robust North Oy:n kanssa.

Syveneekö tulevaisuuden lasten kuvakirja lisättyjen todellisuuksien maailmaan, se jää nähtäväksi!

Kohti Kiinaa
Tampereen Medipoliksessa toimivan Satukustannuksen Miina ja Manu -hahmojen seikkailut laajenevat myös maantieteellisesti. Jo kuluvan vuoden lopulla Miina ja Manu -kirjat alkavat ilmestyä Kiinassa. Julkaisusopimus on tehty yhteensä 48 Miina ja Manu -kirjan julkaisemisesta kiinaksi.

Miina ja Manu pääkaupungissa
tarina ja kuvitus: Jari Koivisto
kustantaja Satukustannus Oy, 2016
Painokelpoisen kansikuvan voi ladata
http://www.satukustannus.fi

Lisätietoja ja lehdistökappaleita kirjasta: kustannuspäällikkö Paula Hihnala, p. 050 5714125
paula.hihnala@satukustannus.fi
Satukustannus Oy, c/o Mediapolis, Tohlopinranta 31, 33270 Tampere
Kirjaan on mahdollisuus tutustua Lapsimessuilla Helsingin messukeskuksessa 15.–17.4.2016
Lisätietoa ja testausmahdollisuus löytyy Satukustannuksen messuosastolta 6n141

Takaisin ylös