Mediapolis Tampere

fi
Menu

Sonya Lindfors & Zodiak – Uuden tanssin keskus NOBLE SAVAGE Mediapoliksella 10.8 ja 11.8.

Takaisin uutislistaukseen

8.5.2017 13:15

Sonya Lindfors & Zodiak – Uuden tanssin keskus
NOBLE SAVAGE
Ohjaus ja konsepti Sonya Lindfors

Kuudesta afro-suomalaisesta taiteilijasta koostuva esiintyjäjoukko ravistelee NOBLE SAVAGE -teoksessa valtarakenteita ja purkaa stereotypioita.

Koreografi Sonya Lindforsin teoksen dramaturgisena kehyksenä toimii tarina Pocahontaksesta, nuoresta alkuperäiskansan prinsessasta, joka kidnapataan ja viedään Eurooppaan.

Näyttämöllisenä metatasona toimii representaatioiden roolileikki, joka muotoilee kysymykset: Kuka saa esittää ketä? Ja miten? Kuka saa kertoa toisen tarinan? Ja kenen näkökulmasta tarina kerrotaan?

NOBLE SAVAGE on poliittinen sekä teemansa että esiintyjäkaartinsa takia. Lindforsin teos on kouriintuntuvan ajankohtainen nyt, kun toiseutus, vihapuhe ja rasismi valtaavat tilaa sekä Suomessa että Euroopassa.

Lindfors on muuttanut suomalaista tanssi- ja esityskulttuuria, mistä Teatterin tiedotuskeskus myönsi hänelle TINFO-palkinnon 2017.

Yle Draaman kanssa yhteistyössä toteutettavat esitykset esitetään Mediapoliksessa torstaina 10.8. klo 19 ja perjantaina 11.8. klo 13. Esitykset taltioidaan ja niistä nähdään tv-versio Yle Teemalla myöhempänä ajankohtana.

Lipunmyynnistä vastaa Teatterikesä.

Takaisin ylös